Statystyki Rejestr zmian Mapa strony

Nabór na wolne stanowisko urzędnicze: Starszy referent ds. finansowo-księgowych

Oferty pracy, Środa, 29 czerwca 2022

Zamość, dnia 29.06.2022r.

Dyrektor Zarządu Dróg Powiatowych w Zamościu

ogłasza nabór na wolne stanowisko urzędnicze

w Zarządzie Dróg Powiatowych w Zamościu

1. Szczebrzeska 69, 22-400 Zamość

Wolne stanowisko urzędnicze:

Starszy referent ds. finansowo - księgowych

Wymagania niezbędne:

• wykształcenie wyższe - preferowane kierunki ekonomiczne,
  • pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych,
  • niekaralność prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
  • obywatelstwo polskie,
  • stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na tym stanowisku,
  • nieposzlakowana opinia,
  • znajomość przepisów prawnych niezbędnych do prawidłowego wykonywania pracy na w/w stanowisku

Wymagania dodatkowe związane ze stanowiskiem pracy:

• doświadczenie preferowane na podobnym stanowisku pracy
  • obsługa programów z zakresu księgowości,
  • odpowiedzialność i dokładność w wykonywaniu zadań,
  • samodzielność oraz umiejętność dobrej organizacji pracy

Zakres zadań wykonywanych na stanowisku:

1. Rejestracja zewnętrznych dowodów finansowo - księgowych.
  2. Sprawdzanie dokumentów księgowych pod względem formalno - rachunkowym.
  3. Dekretacja dowodów księgowych zgodnie z zakładowym planem kont i przepisami o rachunkowości.
  4. Bieżące księgowanie operacji gospodarczych dowodów księgowych w programie FK-V.
  5. Przetwarzanie danych, zamykanie okresów sprawozdawczych wg potrzeb jednostki oraz dla celów sprawozdawczych.
  6. Przygotowywanie (z zachowaniem terminu) przelewów bankowych na podstawie zatwierdzonych do wypłaty dowodów.
  7. Kontrola merytoryczna i formalno – rachunkowa wyciągów bankowych.
  8. Prowadzenie rejestru decyzji i umów stanowiących podstawę naliczania należności budżetowych.
  9. Analiza należności z tytułu dochodów, bieżące wystawianie upomnień i naliczanie odsetek.
  10. Prowadzenie ewidencji ilościowo – wartościowej przychodów i rozchodów materiałów oraz uzgadnianie stanu księgowego materiałów z ewidencją magazynową.
  11. Prowadzenie kartotek ilościowo – wartościowych pozostałych środków trwałych oraz uzgadnianie stanu księgowego z pracownikiem prowadzącym książkę inwentarzową pozostałych środków trwałych.
  12. Prowadzenie imiennych rozrachunków z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych.
  13. Udział w rozliczeniu inwentaryzacji, sporządzaniu zestawień różnic inwentaryzacyjnych w oparciu o arkusze spisu z natury i ewidencję finansowo – księgową.
  14. Inne prace nieprzewidziane, a wynikłe w czasie kontroli i sprawozdawczości.
  15. Realizacja zaleceń pokontrolnych.
  16. Przygotowywanie dokumentów do archiwum.

Informacja o warunkach pracy na danym stanowisku:

• praca w pełnym wymiarze czasu pracy,
  • budynki nieprzystosowane dla osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach inwalidzkich, konieczność pokonywania schodów w budynku,
  • praca biurowa
  • możliwość awansowania

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w ZDP w Zamościu, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, jest niższy niż 6%.

Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:

• kserokopie dokumentów potwierdzające posiadane wykształcenie, staż pracy, dodatkowe uprawnienia i kwalifikacje,
  • kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o pracę,
  • życiorys z uwzględnieniem dokładnego przebiegu zatrudnienia,
  • list motywacyjny,
  • oświadczenie kandydata o posiadaniu pełni praw publicznych i pełnej zdolności do czynności prawnych
  • oświadczenie kandydata o niekaralności wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe,
  • oświadczenie kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych, w celu przeprowadzenia naboru, zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2019r. poz. 1781 z późn. zm.) oraz ustawą z dnia 21 listopada 2008r. o pracownikach samorządowych (Dz.U. z 2022r. poz. 530),
  • oświadczenie o stanie zdrowia,
  • oświadczenie o posiadanym obywatelstwie,
  • podpisaną klauzulę informacyjną w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (tzw. RODO).

Wymagane dokumenty powinny być opatrzone własnoręcznym podpisem oraz datą.

Oferty należy składać w terminie do dnia 11 lipca 2022r. do godz. 11.00 osobiście w siedzibie Zarządu Dróg Powiatowych w Zamościu ul. Szczebrzeska 69, 22-400 Zamość pokój nr 1 lub pocztą na wyżej wymieniony adres w zamkniętych kopertach z dopiskiem: „Nabór na wolne stanowisko urzędnicze – Starszy referent ds. finansowo - księgowych”. Oferty, które wpłyną po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.

Informacja, o wyniku naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej www.bip.zdp.zamosc.pl oraz na tablicy informacyjnej w Zarządzie Dróg Powiatowych w Zamościu.

Bliższe informacje można uzyskać pod nr telefonu 84 639 63 32

KLAUZULA INFORMACYJNA

dla kandydatów na wolne stanowisko urzędnicze, w tym kierownicze stanowisko urzędnicze w Zarządzie Dróg Powiatowych w Zamościu

1.Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Zarząd Dróg Powiatowych  w Zamościu, adres 22-400 Zamość, ul. Szczebrzeska 69.

2.W sprawach z zakresu ochrony danych osobowych mogą Państwo kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych: e-mail: adrian@mawir.pl lub pod adresem: ul. Św. Piątka 12, 22-400 Zamość.

1. Dane osobowe będą przetwarzane w celu właściwego przeprowadzenia procedury związanej z realizacją procesu rekrutacji na wolne stanowisko urzędnicze, w tym kierownicze stanowisko urzędnicze w Zarządzie Dróg Powiatowych w Zamościu.
  2. Dane osobowe będą przetwarzane jedynie w okresie niezbędnym do spełnienia celu, dla którego zostały zebrane lub okresie wskazanym w regulaminie naboru. Po spełnieniu celu, dla którego dane zostały zebrane, dane mogą być zwrócone lub ulegną zniszczeniu w terminie wynikającym z obowiązujących przepisów.
  3. Podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia.
  4. Odbiorcą Pani/Pana danych będą podmioty upoważnione na mocy przepisów prawa.
  5. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do:

- żądania dostępu do danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

- cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,

- wniesienia skargi do organu nadzorczego w przypadku gdy przetwarzanie danych odbywa się z naruszeniem przepisów powyższego rozporządzenia, tj. Prezesa Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym konsekwencją niepodania danych osobowych jest niemożność uczestniczenia w procesie rekrutacji.

Ponadto informujemy, iż w związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych nie podlega Pan/Pani decyzjom, które opierają się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

OŚWIADCZENIE O WYRAŻENIU ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), publ. Dz. Urz. UE L Nr 119, s. 1 do celów rekrutacji w ramach naboru na wolne stanowisko urzędnicze, w tym kierownicze stanowisko urzędnicze w Zarządzie Dróg Powiatowych w Zamościu.

Nabór na stanowisko …..............................................................................................................................

data i podpis (imię i nazwisko) kandydata do pracy

KLAUZULA INFORMACYJNA

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady  (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (…) tzw. RODO

Przyjmuję do wiadomości, że:

1. administratorem moich danych osobowych jest Zarząd Dróg Powiatowych w Zamościu adres: 22-400 Zamość, ul. Szczebrzeska 69.
  2. kontakt do inspektora ochrony danych:  e-mail: adrian@mawir.pl lub pod adresem: ul. Św. Piątka 12, 22-400 Zamość.
  3. moje dane osobowe będą przetwarzane w okresie niezbędnym do spełnienia celu, dla którego zostały zebrane lub okresie wskazanym w regulaminie naboru. Po spełnieniu celu, dla którego dane zostały zebrane, dane mogą być zwrócone lub ulegną zniszczeniu w terminie wynikającym z obowiązujących przepisów.
  4. dane osobowe będą przetwarzane jedynie w okresie niezbędnym do spełnienia celu, dla którego zostały zebrane lub okresie wskazanym w regulaminie naboru. Po spełnieniu celu, dla którego dane zostały zebrane, dane mogą być zwrócone lub ulegną zniszczeniu w terminie wynikającym z obowiązujących przepisów;
  5. podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a)  Rozporządzenia.
  6. odbiorcą moich danych będą podmioty upoważnione na mocy przepisów prawa.
  7. mam prawo do:

1. podanie danych osobowych jest dobrowolne, przy czym konsekwencją niepodania danych osobowych jest niemożność uczestniczenia w procesie rekrutacji.
  2. dane osobowe nie podlegają decyzjom, które opierają się wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu, o czym stanowi art. 22 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych.

Potwierdzam przyjęcie informacji do wiadomości

Data i  podpis (imię i nazwisko kandydata do pracy)